dijous, 27 de juny del 2013

On anem? Ruta La Vall d'Olzinelles



Si aquest cap de setmana et ve de gust fer una agradable passejada per una zona tranquila de bosc tot descobrint uns quants tresors, se'ns acudeix una ruta que et pot agradar! 


 La ruta d'aquesta setmana t'ajudarà a descobrir un raconet del Parc del Montnegre i el Corredor tot seguint un camí ben senyalitzat. Així que...

...On anem a fer geocatxing aquest cap de setmana? A la Vall d'Olzinelles!




dijous, 20 de juny del 2013

On anem? Ruta de Queralbs



Catxé Q#8 Camí de la Costa

Per moltes vegades que hagis anat a Núria és un lloc d'aquells que sempre ve de gust tornar-hi. Anar de tant en tant a la Vall de Núria t'omple els pulmons d'aire i la vista de bons paisatges! 

I la zona encara ha guanyat més atractiu des que hi ha una ruta de geocaching que et porta als llocs més indispensables de la vall.




Així que...On anem a fer geocatxing aquest cap de setmana?

A la zona que Queralbs!

dimecres, 19 de juny del 2013

L'art del camuflatge en el geocatxing

El camuflatge és el mètode per ser indistingible de l'entorn tot i estar a la vista. És bàsic per sobreviure a la natura! Els animals utilitzen tècniques de camuflatge per defensar-se dels seus depredadors o per amagar-se i poder caçar amb més facilitat.

De la mateixa manera que ho fan els animals ho fem els geocatxers per evitar que el nostre catxé sigui descobert (i potser "atacat") per un geomuggle (que seria l'equivalent al depredador dels catxés ;)). A més a més, utlitzem tècniques molt semblants, encara que sembli mentida...

dilluns, 17 de juny del 2013

Catxés "Park and Grab" (Aparca i Agafa)



Tal com dèiem l'altre dia, hi ha molts tipus de geocatxers. Un dels tipus són els que que els encanta sumar molts catxés, en un dia en poden fer 100, 200 o més.
I et preguntaràs: com ho fan? A part d'aixecar-se molt d'hora i anar a dormir molt tard...;) una manera pot ser buscar catxés que tinguin l'atribut park and grab.
Però, què són els atributs?

dijous, 13 de juny del 2013

On anem? El Golfet


Ja comença a fer caloreta...ve de gust caminar, ve de gust relaxar-se prop del mar, ve de gust adormir-se prenent el sol, ve de gust banyar-se en una cala espectacular i ve molt de gust descobrir algun catxé

Com ho podem combinar tot?





Amb la proposta de geocatxing d'On anem? d'aquesta setmana podràs combinar-ho tot.

dilluns, 10 de juny del 2013

Geocatxing extrem: catxés terreny 5 estrelles

El geocatxing és una bona activitat per fer amb la colla d'amics: ens trobem, fem una excursió per la muntanya i pel camí anem trobant tresors. Però això és només un estil o manera de fer geocatxing! 

Cada geocatxer practica el seu "tipus" de geocatxing. Hi ha els geocatxers de ciutat, els de muntanya, els nocturns, els "caçadors de FTF", els familiars, els individuals, els que els encanten els mysteris, els que els agrada sumar molts catxés,...


Hi ha tants geocatxings com geocatxers!


També hi ha els que els agrada el que podríem anomenar "geocatxing extrem" I què és això del geocatxing extrem?

dijous, 6 de juny del 2013

On anem? Ruta del Tinar i Mirador de la Creu de Castellar


Ruta del Tinar

Torna a ser dijous! La setmana ha passat volant! 

I ja estem fent plans...


...On anem a fer geocaching aquest cap de setmana???

Aquesta setmana us volem proposar una ruta que transcorre pels voltants de Calonge, la ruta del Tinar.

És un recorregut d'uns 6km, molt planer i agradable de fer a peu. El camí passa entre masies i s'hi respira un paisatge de vi. La sèrie té 15 catxés (14 tradicionals i 1 multi).


dilluns, 3 de juny del 2013

Què és un Travel Bug Hotel (TB-Hotel)?

El geocaching té tot un vocabulari propi que poc a poc, a mesura que vas entrant en aquest "món" vas descobrint: FTF, geomuggle, GPC,... Però encara que coneguis unes quantes paraules cada dia te'n sorprèn una de nova!

Una de les paraules o conceptes "geocatxerus" que més ens va sorprendre és TB hotel. Un cop ja hem après què són els objectes viatgers (travel bugs, geocoins o geomonedes, etc)...

...què caram són els hotels?

Doncs tot té el seu sentit: els objectes viatgers van de catxé en catxé viatjant pel món però, on dormen? On reposen per agafar forces per seguir el seu viatge?  A l'hotel!