dimecres, 30 d’abril del 2014

On anem? Ruta de geocaching Riera de Vallforners


Senyal d'inici de l'itinerari
Aquest cap de setmana passat, després de mirar el mapa de geocatxing ens hem decidit per anar cap al Montseny. És una zona de la que tinc records d'infància i familiars així que sempre ens agrada anar-hi. 

Fa un temps ja vam parlar d'una altra ruta per fer al Montseny, per la zona de Santa Fe (aquí la pots veure). 

Vam estar buscant i vam trobar una ruta que feia bona pinta: una caminada fins a un embassament, vas passejant al costat d'un rierol i sembla que té catxés xulos. 

Així que, cap a la ruta Riera de Vallforners hi falta gent!

dijous, 24 d’abril del 2014

Crònica de l'activitat de geocaching a la Vall de Llémena

Aquest dissabte passat vam guiar l'activitat d'iniciació al geocaching a la Vall de Llémena que ja havíem comentat aquí al blog fa uns dies. Va ser una experiència molt positiva: vam fer geocaching en bona companyia, alguns geomuggles han deixat de ser-ho...;) i, el més important, ens va semblar que els participants s'ho passaven molt bé buscant els tresors! 

A més, va tenir bastant èxit de convocatòria: 35 persones, entre adults i nens, van passar el matí de dissabte descobrint el geocatxing.

dijous, 10 d’abril del 2014

On anem? A Sant Gregori (Vall de Llémena)


Fa un temps vam anar a Sant Gregori i vam trobar uns quants dels seus catxés. Sembla mentida com recordes cada catxé que trobes! Aquí hi havia un contenidor pinya en aquest arbre, aquí hi havia un carret darrera el cartell, a la tanca hi havia un contenidor cargol, ...etc. 

Ara, en motiu de l'activitat d'iniciació al geocaching que estem preparant, hi hem tornat a rememorar els "vells" catxés ja descoberts i a buscar els que encara no coneixíem.

dijous, 3 d’abril del 2014

Si t'agrada el geocaching t'agradarà...el BookCrossing!


Logo de BookCrossing


El geocaching (els objectes viatgers concretament) i el BookCrossing tenen moltes coses en comú. De fet, l'essència és la mateixa: 

- compartir amb l'altra gent (geocatxers o beceros) una cosa que era teva (objecte viatger o llibre)
- fer el seguiment del seu viatge mitjançant la seva etiqueta d'identificació 


 
Però què és el BookCrossing exactament? 

A molts ens sona això de que s'amaguen llibres per la ciutat. De fet, molta gent quan li expliques què és el geocaching diu: què és com allò dels llibres? És una iniciativa que vol convertir el món en una biblioteca global on sigui possible fer un intercanvi cultural gratuït. Això s'aconsegueix deixant en un lloc adecuat un llibre que ja has llegit i que vols que llegeixi una altra persona.

Quin és el sistema per entrar al joc?