dilluns, 10 de juny del 2013

Geocatxing extrem: catxés terreny 5 estrelles

El geocatxing és una bona activitat per fer amb la colla d'amics: ens trobem, fem una excursió per la muntanya i pel camí anem trobant tresors. Però això és només un estil o manera de fer geocatxing! 

Cada geocatxer practica el seu "tipus" de geocatxing. Hi ha els geocatxers de ciutat, els de muntanya, els nocturns, els "caçadors de FTF", els familiars, els individuals, els que els encanten els mysteris, els que els agrada sumar molts catxés,...


Hi ha tants geocatxings com geocatxers!


També hi ha els que els agrada el que podríem anomenar "geocatxing extrem" I què és això del geocatxing extrem?


Doncs descobrir catxés que estan en llocs bastant inaccessibles com: coves, sota l'aigua o dalt d'un cim molt alt i que requereixen certs coneixements tècnics (escalar, vies ferrates, submarinisme) per arribar-hi. Aquests catxés tenen 5 estrelles de terreny, que es diu ràpid!

Remenant per la pàgina d'estadístiques de geocaching Geoardilla, he arribat fins a un llistat amb els catxés de Catalunya que tenen 5 estrelles de terreny. Aquests que dèiem, els dels geocatxers més aventurers. I Déu n'hi do els que hi han! Sobretot en trobem a dalt de vies d'escalada i en vies ferrates. Al final de l'entrada teniu alguns exemples per si sou d'aquesta "espècie de geocatxers atrevits" i us fa gràcia anar-ne a descobrir algun.


Inspirant-se en això del geocatxing extrem, a EUA volen posar en marxa un programa de tele que segueixi a un grup de geocatxers en la seva aventura de trobar catxés en llocs complicats. Ho han anomenat "Geocrashers" i ho han presentat en una pàgina de micromecenatge, aquestes plataformes on tothom que li faci gràcia un projecte pot fer una aportació. Si aconsegueixen posar-ho en marxa, i segons el que hagin votat els mecenes, aniran a buscar un catxé sota una font hidrotermal a les Açores (no l'han trobat mai en 10 anys!), en una ruïna Maia al mig de la selva de Belice o a Maryland a les proximitats d'un reactor nuclear.


Has fet algun catxé extrem? 
T'animo a que ens ho expliquis als comentaris!


Alguns catxés extrems a Catalunya:

- Catxés d'alçada #1:Escalada a Roca Ponça
- Catxés Profunds: Avenc Emili Sabaté 
- Racons de Montserrat #11: La Miranda dels Ecos
- Teresina  
- El Pedraforca
- Cova dels Talps
- Joc de l'Oca (Montserrat)
- Geocaching con caña : LA FACU
- La Falconera
- Lucky Txei



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada