diumenge, 3 de febrer del 2013

Geocaching: la nova manera de fer turisme

Què és el geocaching?

 És una activitat a l'aire lliure que consisteix en buscar tresors o geoamagatalls amb l'ajuda d'un GPS i compartir l'experiència a la web www.geocaching.com. Els geocatxers o buscadors van a unes coordenades en concret i llavors intenten trobar el catxé o geoamagatall. Aquest pot ser de molts tipus i tamanys i l'únic requisit indispensable és que ha de contenir un llibre de registre de les visites o logbook.

 
La geocerca o geocaching és una activitat en creixement. Cada cop més persones (famílies, grups d'amics, esplais, caus) s'animen a buscar "tresors" per tot el territori. Podem trobar catxés per tot arreu: a la muntanya, en poblets i en grans ciutats i per tot el món.




Relació geocaching-turisme:
 
Com que els catxés s'acostumen a amagar en llocs d'interès, seguir-los i trobar-los es converteix en una manera perfecta de descobrir una zona. De fet, molts geocatxers (buscadors de tresors o catxés) decideixen on anar a passar el cap de setmana o les vacances en funció dels catxés que hi ha al destí.


Un bon exemple d'aquesta capacitat d'atracció de turisme a través del geocaching és la ruta del Camí de Sant Jaume. És una sèrie de 931 amagatalls que segueixen el recorregut del camí de Sant Jaume i que ha fet que molta gent de tot el món hagi escollit Catalunya com a destí de les vacances per tal de poder completar la ruta.

Molts Patronats de Turisme, Ajuntaments, cases rurals, hotels,...etc. ja s'han adonat d'aquest gran potencial que té el geocaching per atreure gent a la seva comarca. És per això que estan sorgint moltes iniciatives de crear rutes, jocs i premis relacionant el geocaching i la zona a promocionar.



Exemples:

- Villuercaching

- Geocaching a Sant Gregori

- Geocaching a l'Alt Berguedà

- Geocaching a Subirats

- Geocaching a Montesquiu

- Geocaching al Baix Empordà 

- Geocaching Segovia

- Ruta de los Castillos y Fortalezas de Navarra 


Com començar:

Els 3 passos indispensables per començar a potenciar una zona mitjançant el geocaching són:

- Donar d'alta un usuari a www.geocaching.com 
- Crear geoamagatalls en llocs d'interès turístic de la zona
- Promocionar les noves rutes 

A partir d'aquí es poden crear jocs, premis, certificats de buscador de tresors,...fins on ens arribi la imaginació!
 

Enllaços d'interès:

- Material per crear els geoamagatalls 

- Informació i pàgina oficial de geocaching  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada