dimarts, 15 d’octubre del 2013

Com començar a fer geocaching amb nens


Buscar tresors, seguir pistes, fer gimcames, són coses que agraden als nens i això és el geocaching en essència. Els nens tot jugant poden descobrir els secrets o racons d'un poble, fer càlculs per aconseguir les coordenades finals o fer una excursió fins a un castell on fa temps hi havia prínceps i princeses. I tot això compartint l'experiència amb els nens i nenes de la classe, cau, esplai o com a activitat en família.

Però com comencem a fer geocatxing amb els nens? 

Per començar l'únic que necessitem és un GPS o un smartphone i ganes de divertir-nos ;) Un cop tenim aquestes dues coses, la clau de l'èxit és escollir catxés que puguin trobar ells fàcilment i els puguin agradar.

Quins catxés triem? 



Hi ha algunes pistes que ens poden ajudar a escollir aquests primers catxés (que segur no seran els últims ;)):



  • Tipus de catxé: Hi ha varis tipus de catxés com els tradicionals, multis, earth,..(a l'enllaç els podeu veure tots). Per començar a fer geocaching amb els nens el més senzill és buscar un tradicional. Ara, si ens fa gràcia seguir pistes i anar a varis punts, escollirem un multi.  
  •  Mida: En general els catxés més grans (amb més estrelletes a l'apartat "mida"... ;)) són més fàcils de trobar. A més a més poden tenir objectes d'intercanvi i/o rastrejables o viatgers, cosa molt divertida pels nens.
  • Dificultat: Per començar val la pena fer un catxé de dificultat 1 o 1,5 per no caure en la "gran frustació del geocatxer" de no trobar el catxé. És una cosa que va passant de tant en tant però no cal que passi amb el primer...

Atribut: Recomanat per nens
  • Atributs: No tots els catxés tenen els atributs posats però si trobem el de "recomanat per nens", és quasi garantia d'èxit! 
  • Preferits: Els membres Premium de www.geocaching.com (és a dir, els que paguen una quota) poden assignar punts preferits als catxés que els agraden més. Si trobem un catxé que molta gent la marcat com a preferit probablement serà xulo.

  • Comentaris: L'última pista, però no la menys important, és llegir els comentaris del catxé que han fet els geocatxers que ja l'han trobat. Això sempre és de gran ajuda per valorar si el catxé val la pena. 

Un catxé que hem descobert fa poc és el de Can Mercader: El Parc. 


És un bon catxé per fer amb nens pel lloc on està situat: un parc espectacular on fins i tot hi ha un trenet elèctric en el que es pot pujar (els adults també, només per fer companyia als nens...;))

Més info del Parc de Can Mercader aquí

Coneixes algun catxé que pugui agradar als nens que estan descobrint el geocaching?



2 comentaris:

  1. Permeteu-me afegir-ne alguns dels que hem trobat i que crec que poden agradar als nens sigui per la mida o per l'entorn amb parcs:
    http://www.geocaching.com/geocache/GC182VW_misterio-en-el-orient-express
    http://www.geocaching.com/geocache/GC4378W_parc-de-diagonal-mar
    http://www.geocaching.com/geocache/GC34KKW_rambla-degara-terrassa
    http://www.geocaching.com/geocache/GC1KB47_la-illa-mateua
    http://www.geocaching.com/geocache/GC2DHB7_lescala-tb-gc-hotel-santa-magdalena-dempuries
    http://www.geocaching.com/geocache/GC17EX2_el-pi-den-xandri
    http://www.geocaching.com/geocache/GC45HYR_la-bandera
    http://www.geocaching.com/geocache/GC3A9A1_13-la-garriga-15cat-mespins
    http://www.geocaching.com/geocache/GCM6W0_barcelona-gardens-4-turo-de-monterols
    http://www.geocaching.com/geocache/GC1HGKE_togores
    http://www.geocaching.com/geocache/GC31CZ8_esglesia-de-sant-pere-de-reixac
    http://www.geocaching.com/geocache/GC2Y5J9_la-cabana-dels-peixos

    ResponElimina