dissabte, 17 de març del 2012

On és l'objecte viatger?

Som a casa, és diumenge, estem amb bona companyia i ens disposem a passar una jornada geocachera. Planifiquem la ruta, mirem les descripcions dels caches i...oh!sorpresa! n'hi ha un que té un travel bug molt maco i que vol anar de platja en platja. La setmana que ve anirem tota la colla a una caleta de la Costa Brava així que, tot va rodat: buscarem un cache per la zona i hi deixarem el travel. Així ja podrà sumar algun quilòmetre més al seu viatge i nosaltres tindrem una excusa per organitzar una altra ruta. Com la lletera i el seu conte, nosaltres fem plans i més plans. Sembla que el dia no es pot presentar millor.
 


El moment ha arribat, obrim aquella fiambrera que amaga el tresor viatger i...ohhh!quina desil·lusió! Remenem i remenem però el viatger no hi és. Només trobem una goma de cabell descolorida, un caramel tot enganxós i un tiquet d'un restaurant.

No us ha passat molts cops això? A nosaltres sí, i és molt decepcionant. Per això explicarem com registrar els moviments d'un objecte viatger i així no quedaran perduts...

1. Obtenir el número de traçabilitat: abans de deixar el viatger en un altre cache o canviar-lo amb un altre geocacher hem d'apuntar el número per poder registrar els seus moviments en línia.

2. Visitar la pàgina del viatger: hi podem anar de dues maneres: 

  • Des de la pàgina del geoamagatall on l'hem trobat, a l'apartat "inventari" cliquem sobre el viatger que volem registrar.
  •  des de la pàgina d'inici clicant "juga" i "objectes viatgers" i introduint el número de traçabilitat.
3. L'heu trobat? Registreu-ho!: Cliquem sobre aquest apartat de la fitxa i escollim el tipus d'anotació que ens interessa. Pot ser: "retrieve from...."(si l'hem recollit des del geoamagatall on consta que està) o "grab it from somewhere else" (si l'hem agafat d'algun altre lloc) En tots dos casos passarà a formar part del nostre inventari en línia d'objectes viatgers. També podem anotar que l'hem vist però no l'hem recollit ("discovered it") o podem deixar una nota ("write note")

4. Dipositar un viatger: Quan registrem la visita a un geoamagatall ens apareixerà el nostre inventari en línia. Cliquem sobre el viatger que hem dipositat al geoamagatall i així l'alliberem del nostre inventari.
















5 comentaris:

  1. Molt bon començament, segur que la continuació encara serà millor.

    ResponElimina
  2. Hola, molt bona explicació!! Fa poc ens hem iniciat en el món del geocaching i encara no n'hem trobat cap d'objecte viatger, però en cas de trobar-ne algun ja sabrem què hem de fer.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens alegrem que et pugui ser útil! És tot un món això dels viatgers! N'hi ha de molt xulos i és molt maco seguir els viatges que fan.

      Elimina