dimecres, 18 d’abril del 2012

Com començar a fer geocaching amb la Bruna

Com començar a jugar

La Bruna avui fa 7 anys. Està molt contenta perquè el pare li ha fet un regal molt especial: la granota Hops, un travel bug que vol anar saltant d'un estany a un altre per tot el món. És el seu primer travel bug i, com que ara ja és gran, vol decidir ella mateixa on començarà el seu camí.
  
El pare l'ajuda i li explica que el primer que ha de fer és entrar a la web www.geocaching.com i escriure l'usuari de la família (sinó no podrà mirar la posició dels caches). Després li diu que pensi on li agradaria deixar la granoteta perquè comenci el seu viatge. La Bruna pensa i pensa però no es decideix. Vol que sigui un lloc ben maco.



Finalment salta:
- Ja ho sé! A Camprodon! Així estarà a prop de l'àvia!
Per localitzar el cache on vol deixar el travel, busca els geoamagatalls que hi ha per la zona.


Un cop té la llista de geoamagatalls, el pare clica que es mostri el mapa perquè ho vegi millor. La Bruna es queda meravellada:
- Està ple de caixetes! N'hi ha de verdes i de grogues! Hi ha interrogants! Què és tot això?
La Bruna s'ha proposat aprendreu-ho tot del geocaching perquè la granoteta estigui contenta. Així que no hi ha res que l'aturi, i les preguntes van brollant. El pare li diu que de moment miri les caixetes verdes, i que un altre dia ja li explicarà què són els altres dibuixos. Va entrant a la fitxa de cada cache i va llegint el que hi diu, però no ho veu clar. En què s'ha de fixar? El més important, li diu el pare, són les dades del principi.

 
 Si té moltes estrelles a la dificultat serà complicat de trobar i si en té moltes al terreny serà difícil arribar-hi (si hi ha 5 estrelles s'hi arriba escalant, fent submarinisme, ...). També ha de fixar-se en la mida: si és molt petit el contenidor on hi ha el cache no li cabrà la granoteta. Va mirant i mirant caches, però no es decideix. Ha arribat l'hora d'anar a dormir però la Bruna segueix ben entretinguda mirant geoamagatalls. Per convèncer-la d'anar cap al llit, el pare li diu que demà seguiran una estoneta més.


Les geocerques de la Bruna 2 (Guia del joc)









3 comentaris:

  1. Elisenda: amb ganes de que sigui demà per continuar l'aventura de la bruna!

    ResponElimina
  2. Molt bonic el joc de la Bruna, m'agrada, però jo soc una mica més gran i no se si podré jugar...

    ResponElimina
  3. I tant! Em sembla que ja te'l coneixes bé aquest joc...La Bruna aviat continuarà la seva aventura amb el geocaching...

    ResponElimina