Quan ja estàs acostumat a veure "caixetes verdes" al mapa de catxés, de cop un dia en veus dues de grogues. Llavors et preguntes: i això què és? Et poses a investigar i acabes del tot perdut: Interrogants, sobres, "mega",...què és tot això?
Per no anar tant perduts aquí teniu una mini guia amb els 10 tipus principals de catxés:
Tradicional: Consisteix en, com a mínim, un contenidor i un logbook o log. Els catxés de tamany més gran (small, regular i large) poden contenir objectes d'intercanvi i objectes viatgers.
Per saber més dels objectes viatgers: Objectes viatgers: registrar i activar
Multi-catxé: Consisteix en dues o més localitzacions que et porten fins al contenidor físic final. Normalment has d'anar a diversos llocs i resoldre alguna cosa senzilla (número de vitralls de l'església, número de sortidors d'una font, ...etc). Un cop tens les solucions de les diferents localitzacions obtens les coordendes finals on trobes el contenidor. Aquest tipus de catxé és ideal per descobrir un poble, perquè pots fer un petit recorregut pels llocs més emblemàtics.
Exemple: Multi-catxé "Camprodon"
Mysteri: Has de resoldre algun enigma per aconseguir les coordenades del catxé. L'enigma pot ser des de aparellar una foto d'un tipus d'ocell amb el seu nom, fins descobrir informació guardada dins d'imatges, investigar la biografia de personatges populars, etc. El que tenen en comú tots els enigmes és que no tens les coordenades i que has de fer els "deures" a casa. Un cop has resolt l'enigma (normalment hi ha una aplicació per comprovar que has descobert les coordenades correctes) i ja pots sortir a buscar el catxé.
Exemple: Mysteri "Qui sóc?"
Letterbox: Aquest tipus de catxé normalment forma part d'alguna sèrie. És com un tradicional però a dins trobaràs un segell perquè els visitants puguin registrar que han trobat el catxé.
Exemple: Letterbox Camí de Sant Jaume CSJ 04-50
Event: Catxé que consisteix en una trobada de geocachers. A la descripció del catxé s'especifica l'hora de la quedada i les coordenades. Un cop ha passat la trobada, el catxé s'arxiva.
Exemple: Event Geo-trobada BCN Octubre
Mega-Event: És un event al que assissteixen més de 500 persones. Normalment duren diversos dies i hi ha activitats programades com sortejos, rutes amb bici, intercanvi i venda de material de geocaching, exposició de catxés curiosos, xerrades, etc. És un punt de trobada amb geocatxers de tot el món.
Exemple: Mega-Event Catalunya 2011
Per saber-ne més CITO
Earth Cache: No surts a buscar un tresor sinó que aquest és aprendre coses interessants sobre un lloc amb un interès científic relacionat amb la Terra (la formació d'un volcà, d'un estany, etc). Per poder loguejar el catxé com a "trobat" has de llegir la descripció del catxé on s'explica aquest lloc i contestar una sèrie de preguntes relacionades. Llavors has d'enviar les respostes al propietari del catxé i si són correctes podràs registrar el "trobat".
Per saber-ne més earthcache
Article relacionat Dia Internacional dels Earth Cache
Exemple: L'estany de Banyoles
Wherigo: És un joc en el món real combinat amb la búsqueda d'un catxé físic. Per poder-lo fer has de descarregar i instal·lar un arxiu específic per això. De moment, no podem trobar gaires catxés d'aquest tipus a prop de casa.
Per saber-ne més Wherigo
Challenges: Els challenges o desafiaments consisteixen a anar a algun lloc i fer alguna cosa. Per exemple: fer-se una foto amb el GPS a la muralla de Girona. Són proposats per geocatxers Premium i els pot fer tothom que vulgui.
Tipus de Challenges aquí
Per saber-ne més challenges
Exemple: Catedral de Girona
Seria tan bonito entender lo que pones....
ResponEliminaSaludos.
omortsoN
Tienes el traductor en la parte superior derecha. Saludos.
EliminaA mi también me gustaría entender espontáneamente el inglés o el alemán, pero respeto que ellos tienen su idioma y yo los míos ;)
Elimina