dimecres, 19 de juny de 2013

L'art del camuflatge en el geocatxing

El camuflatge és el mètode per ser indistingible de l'entorn tot i estar a la vista. És bàsic per sobreviure a la natura! Els animals utilitzen tècniques de camuflatge per defensar-se dels seus depredadors o per amagar-se i poder caçar amb més facilitat.

De la mateixa manera que ho fan els animals ho fem els geocatxers per evitar que el nostre catxé sigui descobert (i potser "atacat") per un geomuggle (que seria l'equivalent al depredador dels catxés ;)). A més a més, utlitzem tècniques molt semblants, encara que sembli mentida...Una d'aquestes tècniques és que el catxé tingui el color de l'entorn i així pugui arribar a ser impossible distingir-lo. 

Això passa molt en arbres i arbusts que tinguin un contenidor tipus micro tub d'aquells que estan penjats. Qui no s'ha passat llargues estones remenant un arbust sense èxit! És molt frustant! Però és que realment poden passar molt desaparcebuts entremig de la verdor...


També es pot aconseguir fàcilment en estructures metàl·liques urbanes, utilitzant contenidors magnètics del mateix color. Els nanos són un bon recurs per aquest tipus de catxés urbans.

Però la tècnica més fina i depurada per evitar "l'atac del depredador geomuggle" és fer catxés que imitin la forma del que hi ha a l'entorn

Aquests els podríem anomenar els reis del camuflatge, perquè els confons amb els seus cosins del voltant.

D'aquests tipus podem trobar contenidors tipus pedra, tipus pinya o tipus cargol magnètic.

Aquests són molt efectius, et pots estar molta estona buscant abans no trobes el "fals"!!!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada