dilluns, 3 de juny del 2013

Què és un Travel Bug Hotel (TB-Hotel)?

El geocaching té tot un vocabulari propi que poc a poc, a mesura que vas entrant en aquest "món" vas descobrint: FTF, geomuggle, GPC,... Però encara que coneguis unes quantes paraules cada dia te'n sorprèn una de nova!

Una de les paraules o conceptes "geocatxerus" que més ens va sorprendre és TB hotel. Un cop ja hem après què són els objectes viatgers (travel bugs, geocoins o geomonedes, etc)...

...què caram són els hotels?

Doncs tot té el seu sentit: els objectes viatgers van de catxé en catxé viatjant pel món però, on dormen? On reposen per agafar forces per seguir el seu viatge?  A l'hotel!


Els TB-hotel són catxés normals i corrents però que tenen com a objectiu servir de lloc de repòs pels objectes viatgers. Per això són un bon lloc per fer-hi intercanvi: pots agafar una geomoneda o travel bug del catxé sempre a condició que en deixis un. Un cop l'agafis, l'ajudes a anar de catxé en catxé intentant que compleixi el seu objectiu o missió que està escrit a la seva fitxa. 

Si fas intercanvi ho has de deixar per escrit! Quan logueges el catxé i poses que l'has trobat, també has d'indicar que has fet un intercanvi de travels. Com es fa?
Seguint amb el tema del "vocabulari propi geocatxeru" s'acostuma a indicar posant:
IN: GC (geocoin o geomoneda)
OUT:TB (travel bug)

És a dir, IN: el que deixes i OUT: el que t'emportes. A part d'indicar-ho quan es logueja també s'ha de registrar utilitzant el número de traçabilitat que té gravat.

I quin aspecte té un TB-hotel? Els que nosaltres hem vist són de mida regular (tipus tupper) i tenen més objectes viatgers del que és habitual, per allò que hem dit que estan reposant...;)

Però hem trobat un vídeo d'un TB-hotel que és espectacular! És, realment, com un hotel, té tots els detalls. Un cop vist el vídeo, hem començat a "maquinar" per fer-ne un...


Exemples de TB hotel:



Has trobat algun TB-hotel? 

Et convido a que ens ho expliquis als comentaris!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada