dilluns, 22 de juliol del 2013

Les 4 normes bàsiques pel manteniment d'un catxé


Amagar un catxé és molt divertit! 
 
És tot un procés per disfrutar: trobar un lloc maco que vulguis ensenyar a la "comunitat geocatxer", buscar un bon amagatall a la zona escollida, aconseguir un contenidor que hi vagi bé i quedi discret, publicar el catxé a la web i ... esperar les visites!! ;)

En el que normalment no pensem és en el manteniment que haurem de fer al catxé. No és publicar-lo i ja està. El catxé pot desaparèixer, es pot acabar el logbook, es pot fer malbé, es pot mullar el logbook,..etc. 

A continuació expliquem 4 "normes" o consells per fer un bon manteniment. Si es tenen en compte a l'hora d'amagar el catxé, després la feina de mantenir-lo serà molt més senzilla.


1. Actualitzar a la web: A part de fer un bon manteniment del catxé, és important comunicar-ho als visitants. Com a propietari d'un catxé, pots deixar varis tipus de comentaris o registres de visita: 
  • Write note: un comentari general
  • Archive: per anul·lar el catxé definitivament
  • Temporarily disable listing: per anul.lar el catxé temporalment (per exemple quan ja saps que ha desaparegut però encara no has pogut anar a reposar-lo)
  • Update coordinates: per fer un canvi de coordenades
  • Owner Maintenance: per comunicar que has anat a fer manteniment.
2. Situació: A l'hora d'escollir on amaguem el catxé val la pena fer-ho prop de casa, de la feina o d'un lloc que anem sovint. Així, quan haguem d'anar a treure-hi el cap per veure si el catxé segueix al seu lloc ens serà més senzill. 

És molt fàcil quan estàs de viatge o una mica lluny de casa descobrir un lloc preciós que vols compartir amagant un catxé. Però si "caiem en la temptació" d'amagar-hi un catxé, segurament durarà poc: quan s'acabi el logbook ja estarà. Una altra opció és aconseguir que algun geocatxer de la zona et faci el manteniment.

3. Contenidor estanc: L'elecció del contenidor sembla una cosa poc important, però no ho és. Si escollim un contenidor estanc, que quedi molt ben tancat i aïllat de l'exterior, aconseguirem que no entri aigua ni es degradi. Això farà que el catxé sigui molt més resistent a les inclemències del temps.




4. Logbook resistent a l'aigua: Si a més a més d'un contenidor estanc, utilitzem un logbook resistent a l'aigua, ens assegurem que el contenidor i el seu contingut estiguin perfectament protegits de la humitat i la degradació. 

Quants cops arribem a un catxé i no podem signar perquè el logbook està xop?

Encara que el contenidor sigui estanc, si alguna vegada no el tanquem bé pot entrar aigua i mullar el logbook. També quan fem "geocatxing sota la pluja" ;) pot ser que el logbook se'ns mulli mentre el signem.
 
Els logbooks resistents a l'aigua es poden submergir en aigua sense que el paper s'arrugui ni es faci malbé i el podem signar immediatament després de sortir de l'aigua. Fins i tot es poden utilitzar per amagar catxés submarins!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada