dijous, 11 de juliol del 2013

ESLOVÈNIA: Velika Planina


Com que seguim amb les ganes de viatjar, aquesta setmana agafem un avió virtual i ens plantem a Eslovènia! Un cop allà... 
...on anem? 
Doncs cap a Velika Planina hi falta gent!



Eslovènia, a diferència de la seva veïna Croàcia, és una gran desconeguda. Així com Croàcia és famosa per les seves platges, Eslovènia destaca sobretot per la zona muntanyosa del Triglav, amb el llac Bohinj i el llac Bled (tenim debilitat pels llacs...;))

Però aquesta setmana deixarem de banda els llacs per anar cap a Velika Planina

I et preguntaràs: què carai és aquest lloc amb aquest nom tan estrany?! 

Doncs és una zona muntanyosa on hi ha un gran assentament de casetes de pastors. Està situada al costat d'un poble que es diu Kamnik i a pocs kilòmetres de la capital Ljubljana. Per arribar-hi agafem un telefèric d'aquells que et permeten veure grans vistes.

Un cop a dalt descobrirem que és un lloc ben curiós: una gran extensió de casetes disseminades sobre una gran catifa verda ondulada per les muntanyes...

I què fem un cop som aquí? Podem fer alguna excursió o simplement una passejada i estirar-nos a gaudir de la "catifa verda" i el cel blau!

I què més trobem en aquest raconet d'Eslovènia? Doncs el que tan ens agrada: catxés! No és que Eslovènia sigui un gran país per fer geocatxing però per aquesta zona trobarem (o com a mínim buscarem) dos catxés:

- Vetrinca (GC2DGQ7)

- Velika Planina (GC2B7TK
 
I una mica més enllà, a la seva germana Mala Planina, en trobem un:

- Mala Planina (GC2RJVK)





 Si vols més info de Velika Planina la trobaràs aquí (anglès)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada