dijous, 3 d’abril del 2014

Si t'agrada el geocaching t'agradarà...el BookCrossing!


Logo de BookCrossing


El geocaching (els objectes viatgers concretament) i el BookCrossing tenen moltes coses en comú. De fet, l'essència és la mateixa: 

- compartir amb l'altra gent (geocatxers o beceros) una cosa que era teva (objecte viatger o llibre)
- fer el seguiment del seu viatge mitjançant la seva etiqueta d'identificació 


 
Però què és el BookCrossing exactament? 

A molts ens sona això de que s'amaguen llibres per la ciutat. De fet, molta gent quan li expliques què és el geocaching diu: què és com allò dels llibres? És una iniciativa que vol convertir el món en una biblioteca global on sigui possible fer un intercanvi cultural gratuït. Això s'aconsegueix deixant en un lloc adecuat un llibre que ja has llegit i que vols que llegeixi una altra persona.

Quin és el sistema per entrar al joc?

Per començar a jugar el primer pas és decidir quin llibre vols compartir. Llavors entres a la web de BookCrossing i fas el registre d'aquest llibre. En aquest moment aconseguiràs el número d'identificació del llibre, el BCID (com el número de rastreig dels viatgers de geocatxing).

Aquest número s'ha d'escriure a l'etiqueta de BookCrossing del llibre, per així poder seguir el seu viatger de lector en lector (com de catxé en catxé!;))


Etiqueta dels llibres de BookCrossing
I on deixes el llibre?

A qualsevol lloc, no cal que sigui un lloc discret com en el cas del geocaching. Pot ser en un banc de la ciutat, en prestatges establerts d'un bar que sigui del "mundillu", en una parada de metro,...
 

I ja està! El llibre ja és lliure!


Llibre alliberat

Igual que el geocaching, el BookCrossing també té un vocabulari propi: els llibres els alliberes a la jungla i quan els busques vas de caça, pots deixar notes d'alliberació com a pistes del lloc on has alliberat el llibre,...

Fa temps que tinc uns quants llibres retirats, d'aquells que ja has llegit i que poden ser candidats a alliberar. Així que, ja m'he decidit, els posaré l'etiqueta i aniran de viatge! ;) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada